τηλ: 23810 21483

Υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας

Είναι το σημαντικότερο υπερηχογράφημα του 1ου τριμήνου και γίνεται συγκεκριμένα από την 11η-13η + 16η εβδομάδα (όταν το μήκος του εμβρύου είναι από 45 μέχρι 84 mm) και μας δίνει σπουδαίες πληροφορίες για το έμβρυο, όπως : Δ.Π.

  1.Την μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας στο έμβρυο (τη. ποσότητα του υποδόριου υγρού πίσω από τον αυχένα του). Η αύξηση της ποσότητας αυτής ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα ότι το έμβρυο δεν είναι υγιές, αποτελεί μόνο ένδειξη αυξημένου κινδύνου χρωμοσωματικών ανωμαλιών (με συχνότερη το σύνδρομο Down) και συγγενών καρδιοπαθειών. Αυτή στη συνέχεια θα συγκεντρωθεί με τους βιοχημικούς δείκτες 1ου τριμήνου (την πρωτεΐνη του πλακούντα ΡΑΡΡ-α3 και την ελεύθερη υπομονάδα της χοριακής γονααδοτροπίνης frea βHCG) για ακριβέστερο υπολογισμό του κινδύνου.

  2.Την μέτρηση του ρινικού οστού: η απουσία ή η υποπλασία του αυξάνει επίσης την πιθανότητα χρωμοσωματικών ανωμαλιών.

  3.Μια πρώτη εκτίμηση της ανατομίας του εμβρύου, ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί ένα σημαντικό ποσοστό σοβαρών ανωμαλιών του εμβρύου.

  4.Εκτίμηση της χοριονικότητας σε πολύδυμες εγκυμοσύνες, δηλαδή αν τα έμβρυα έχουν ξεχωριστούς πλακούντες ή κοινλο πλακούντα, πληροφορία που καθορίζει την πρόγνωση της κύησης και του τρόπου παρακολούθησης.

  5.Την ανίχνευση ή μη μερικών ακόμα δεικτών όπως την μέτρηση του εύρους της γωνίας προσώπου του εμβρύου, την ανίχνευση θετικού κύματος ροής αίματος  στον φλεβώδη πόρο και την παλινδρόμηση ή μη της ροής αίματος στην τριγλώχινα βαλβίδα.

  6.Η εξέταση ολοκληρώνεται με την μέτρηση της ροής του αίματος στις μητριαίες αρτηρίες της μητέρας για να προβλεφθεί η πιθανότητα α) η μητέρα να εμφανίσει υπέρταση στην εγκυμοσύνη και β) να παρατηρηθεί ελαττωμένη ενδομήτρια ανάπτυξη στο έμβρυο

Διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές ανάγκες

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο του site ανάλογα με τις ηλικιακές σας ανάγκες
Ηλικία  
Αποτρίχωση με επιστημονική γνώση και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές laser
κλείστε ραντεβού στο τηλ 23810 21483 περισσότερα

Επισκεφθείτε μας. Καλέστε στο 23810 21483