τηλ: 23810 21483

Άρθρο: διαγνωστική υστεροσκόπηση

Τι είναι;

Η υστεροσκόπηση είναι μια διαγνωστική μέθοδος, που μας επιτρέπει να ελέγξουμε την κοιλότητα της μήτρας και του τραχήλου, καθώς και τα στόμια των σαλπίγγων στη μήτρα, δηλαδή το εσωτερικό της μήτρας.

 

Πότε γίνεται;

Με τη διαγνωστική υστεροσκόπηση μπορούμε να διαγνώσουμε διάφορες καταστάσεις που προκαλούν αιμορραγίες της μήτρας, ασυνήθιστα μικρή ή μεγάλη ροή στη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Ακόμα καταστάσεις που επηρεάζουν σημαντικά τη γονιμότητα ή που προκαλούν συχνές αποβολές, όπως πολύποδες, ινομυώματα, συμφύσεις, ουλές, διαφράγματα. Γίνεται αξιολόγηση της ενδομητρικής κοιλότητας πριν από μια εξωσωματική γονιμοποίηση ή μετά από 1-2 αποτυχίες εμφύτευσης σε προγράμματα εξωσωματικής.

 

Τεχνική

Η διαγνωστική υστεροσκόπηση γίνεται με ένα πολύ λεπτό τηλεσκόπιο, το υστεροσκόπιο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με κάμερα, που μεταφέρει την εικόνα του εσωτερικού της μήτρας σε μια οθόνη. Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε ένα ευέλικτο μικροϋστεροσκόπιο (OLYMPUS), που προκαλεί ελάχιστη ή καθόλου δυσφορία. Πιθανόν να χορηγηθεί ένα ελαφρύ αναλγητικό ή ακόμα πιο σπάνια τοπική αναισθησία.   

 

πίσω

Διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές ανάγκες

Πλοηγηθείτε στο περιεχόμενο του site ανάλογα με τις ηλικιακές σας ανάγκες
Ηλικία  
Αποτρίχωση με επιστημονική γνώση και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές laser
κλείστε ραντεβού στο τηλ 23810 21483 περισσότερα

Επισκεφθείτε μας. Καλέστε στο 23810 21483